2005 óta teszi lehetővé a vonatkozó törvény, hogy a temetők elektronikus parcellakönyvet vezessenek, de emellett rendelkezniük kell a hagyományos kézi parcellakönyvvel is. A most megvalósult, 10 millió forintos beruházásnak köszönhetően Szombathely 6 temetőjének a parcellajegyzékében kereshetünk rá az elhaltak síremlékeinek a pontos helyére.

 

408892_uj_informacios_pult_bemutatasa_a_jaki_utiA Jáki úti mellett a herényi, az oladi, a gyöngyöshermáni, a zarkaházi, a szentkirályi és a zanati temetők nyilvános adataiba nyerhetünk betekintést az internet segítségével, illetve a kihelyezett információs pulton keresztül. A halott nevének első négy karakterének beírása után a rendszer automatikus megmutatja a lehetséges találatokat, majd térképen és sírfotón is megnézhetjük, hogy az adott sír melyik temetőben és pontosan hol helyezkedik el.

20 ezer sírhely nyilvános adatait töltötték fel, és az adatok folyamatosan frissülnek, de csak a még működő temetőkre vonatkoznak. Ezzel a rendszerrel kívánják segíteni a szombathelyi polgárokat és a temetkezési vállalat munkatársait. A rendszert szerdán délelőtt adta át dr. Puskás Tivadar, polgármester. Az online sírhelykeresőt itt találják.

Forrás: nyugat.hu